Gå til hovedindhold

Historie

Hundige Strandby har været landbrugsjord ligesom det meste af Greve Kommune.

 • Læs op

Indhold

  Navnet Hundige kommer fra den lille landsby, som ligger syd for kommunegrænsen mod Ishøj.

  I 1920'erne begyndte københavnerne at campere ved Køge Bugt, og blandt andet blev Danmarks første organiserede campingplads anlagt i Hundige i 1926, hvor den stadig ligger den dag i dag. Den fortælling kan du få her, hvis du vælger fortællingen om Hundige Camping.

  I 1961 blev loven om Køge Bugts Udstykning vedtaget, og store områder blev udstykket rundt om de gamle gårde i Hundige.

  Op gennem 1960'erne tog de store parcelhuskvarterer i Hundigegård og Eriksminde form. I 1970'erne blev området igen udbygget. Gersagerparken og Askerød dannede rammerne om mange nye tilflytteres liv. I 1974 slog det enorme Hundige Storcenter dørene op, og i 1986 rullede det første A-tog ind på Hundige Station. I dag rummer området også spillestedet Portalen, kommunens store hovedbibliotek og den nyrenoverede Hundige Park på den anden side af Strandvejen.

  Den nye historie

  I 2018 besluttede politikerne i Greve Byråd, at området, som blev kaldt Hundige Øst, skulle udvikles til en attraktiv, selvstændig bydel. I den forbindelse blev borgerne inviteret på en borgervandring, hvor ideer og bekymringer blev drøftet. Det var også her navnet Hundige Strandby blev nævnt.

  På Facebook blev borgerne spurgt om deres ønsker til området, og mange udtrykte ønske om, at området skulle forblive urørt natur, mens andre ønskede flere leje- og ejerboliger.

  Sideløbende med udviklingen af området har politikerne også stort fokus på tryghed i hele Hundige. Der er sat adskillige samarbejder og konkrete initiativer i gang, som vil fortsætte i de kommende år.

  I 2020 blev områderne i Hundige Strandby udbudt, og udbuddene blev vundet af Balder Danmark A/S og Lind og Risør A/S. I udbudskravene indgik tryghed som en vigtig faktor.

  Kontakt

  Hvis der mangler information på siden, så skriv til hundigestrandby@greve.dk