Gå til hovedindhold

Byråd har store planer for et tryggere Hundige Øst

Tryghed er nøgleordet når en hel ny bydel bliver bygget omkring stationen i Hundige.

  • Læs op

Indhold

    De lilla områder skal udbydes til salg.

    Mandag aften besluttede byrådet at udbyde områderne omkring stationen i Hundige til salg. Med beslutningen følger en lang række markante forandringer i stationsområdet, fortæller Marc Genning, formand for Plan- og udviklingsudvalget:

    "Stationsområdet får et fantastisk kvalitetsløft, og stemningen i området vil blive meget anderledes. Der bliver bygget blandede boliger i forskellige størrelser, ligesom der bliver plads til mindre erhvervsdrivende. Der vil være mennesker og liv i området. Vigtigst af alt, så bliver det et trygt sted at bo og færdes, hvad enten man passere forbi eller skal benytte bus eller tog”, siger han.

    Her skal bygges i fremtiden

    Området, der udbydes til salg, er stort. Det er på begge sider af stationen og er delt op i fire delarealer:

    Et areal mellem stationen og Portalen. Et hjørneareal på den anden side af banen mellem Strandcentret Plejecenter og Hundige Centervej og endelig det store areal fra de nye ældreboliger på Frydenhøj Allé og ned til campingpladsen, som kan købes samlet eller delt i to. Områderne udbydes så der både bliver små og store boliger.

    Pendlerparkering på taget

    I forbindelse med planerne har der været nedsat et rådgivende udvalg, som har været med til at beslutte, hvad området skal indeholde. Blandt andet er det forventningen, at daginstitutionen Solsikken i løbet af de kommende år vil blive revet ned, og at der i stedet skal findes rammer til en ny institution med plads til områdets mange børn. Ligesom der skal skabes plads til pendlerparkering, og byrådet foreslår, at det blandt andet sker på taget af Waves.

    Fællesskab og tryghed

    “For byrådet er det afgørende, at de nye byggerier bliver i høj kvalitet, så de kan tiltrække ressourcestærke borgere, der vil være med til at skabe en attraktiv bydel, som er kendetegnet ved fællesskab og tryghed”, siger udvalgsformanden.

    Der skal fortsat være station for S-tog og busser, og Greve Kommune planlægger at bruge millioner på at modernisere busstationen.

    Området med campingpladsen må kun bruges til fritidsformål og camping, så det indgår ikke i planerne.

    Selve udbudsmaterialet vil blive offentliggjort indenfor for kort tid og udbudsprocessen vil forløbe over sommeren.

    Sidst opdateret: 28. april 2020