Gå til hovedindhold

Nu er lokalplanerne for Strandby Huse og Strandby Have vedtaget

Udviklingen af kommunens nye byområde Hundige Strandby med nye ejerboliger og privat udlejningsboliger har passeret en vigtig milepæl.

  • Læs op

Da byrådet har vedtaget lokalplanerne for både Strandby Huse og Strandby Have, baner det vej for opførelsen af en ny attraktiv bydel i Hundige Strandby.

Nu er de to sidste lokalplaner i Hundige Strandby endeligt vedtaget. Byrådet besluttede at vedtage lokalplanen for etageboligbebyggelsen Strandby Huse i Hundige Strandby på byrådsmødet mandag den 20. september 2021. Det gælder ligeledes det nye boligområde Strandby Have tæt ved Strandby Huse.

Ifølge lokalplanerne får beboerne grønne åbne områder omkring sig med forskellige typer af grøn beplantning og mulighed for leg og ophold, som indbyder til udeliv. Desuden bliver et eksisterende regnvandsbassin ved Strandby Have udvidet og får en rekreativ udformning til glæde for de kommende beboere og andre beboere i lokalområdet.

“Jeg glæder mig over, at vi nu har vedtaget lokalplanerne for Strandby Huse og Strandby Have. Det baner nemlig vejen for, at vi nu kan realisere visionen om at skabe en attraktiv, grøn og tryg bydel i Hundige Strandby. Vi forventer, at bydelen med de mange ejerboliger vil tiltrække ressourcestærke beboere til området, den ideelle beliggenhed tæt på stranden, grønne områder, lokale indkøbsmuligheder samt busterminal og S-toget lige ved døren”, siger Marc Genning, der er formand for Plan- og Udviklingsudvalget.

Lokalplaner baner vej for nye moderne ejerboliger og private udlejningsboliger

Strandby Huse kommer til at bestå af tre punkthuse med i alt cirka 48 lejelejligheder i varierende størrelser. Der bliver derfor mulighed for unge og ældre, at flytte i en ny moderne privat bolig.

Strandby Have vil bestå af både etageboliger og rækkehuse i to til tre etager med en maksimum bygningshøjde på tolv meter. Der opføres også en daginstitution i området. Institutionen er en tredje lokalplan, der er under udarbejdelse. Den kommer til at ligge ovre på den anden side af Frydenhøj Allé overfor Strandby Have.

Sidst opdateret: 15. august 2023

Kontakt

Center for Teknik & Miljø

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97

Send Digital Post (kræver MitID)