Gå til hovedindhold

Nyt boligområde har fået navn: Hundige Strandby

Hundige Strandby er desuden delt i mindre områder, som nu hedder Strandby Høje, Strandby Have og Strandby Huse.

 • Læs op

Indhold

  Hundige Strandbys delområder har fået navne.

  Området mellem Hundige Station og Hundige Camping har nu fået et navn. Det skal hedde Hundige Strandby.

  Navnet er blevet besluttet af politikerne i Plan- og Udviklingsudvalget med Marc Genning som formand, og han fik ideen til Hundige Strandby fra en borger:

  “For nogle år siden havde kommunen arrangeret en borgervandring i området, som dengang bare blev kaldt Hundige Øst. Vi så på området og talte om, hvordan det kunne blive til et attraktivt sted at bo og leve. På den tur mødte jeg en borger, som kunne huske, at der tidligere havde været talt om at kalde området Hundige Strandby. Det navn bed sig fast hos mig, og jeg har siden snakket med både borgere og politiske kollegaer om navnet, og de fleste synes, at det passer godt,” siger Marc Genning.

  I alt fire nye navne

  I sidste uge blev det så officielt vedtaget, så det, der tidligere blev kaldt Hundige Øst, nu hedder Hundige Strandby.

  Hundige Strandby er desuden inddelt i forskellige mindre delområder. Delområderne har også fået navne, så de nu hedder Strandby Høje, Strandby Have og Strandby Huse.

  “Jeg er selv opvokset i Hundige, og det har været vigtigt for mig, at vi navngiver med respekt for områdets historie og særlige beliggenhed tæt på både byen og stranden,” siger Marc Genning.

  Ny bydel på vej

  Hundige Strandby vil i de kommende år blive hjem for mange nye Greveborgere, der får mulighed for at købe eller leje en af de nye boliger, der skal bygges.

  Først skal der dog laves lokalplaner for området, og borgerne skal inddrages gennem høring. Samtidig er det planen, at hele området bliver renoveret og udbygget på en måde, så der bliver attraktiv og trygt at færdes og mødes på stier og legepladser, ligesom for eksempel busholdepladsen bliver renoveret med fokus på tryghed for passagererne.

  Sidst opdateret: 13. januar 2021